Varga Andrea

Az ITL Group Kft. HR senior tanácsadója és szervezetfejlesztési vezetője

A Janus Pannonius Tudományegyetem Olasz szakán végzett, illetve másoddiplomáját a Debreceni Egyetem HR Manager szakán szerezte jeles minősítéssel. Az ICF által akkreditált business és menedzsment coach.

Az egyetem befejezését követően többéves irodai tapasztalat megszerzése után, 1998. januárjában a Grafton Recruitment Kft. személyzeti tanácsadó cégnél helyezkedett el a Banking and Finance szektor tanácsadójaként. A szülési szabadság alatt az Accord Group Kennedy Balogh Kft. keretein belül kutatóként és tanácsadóként dolgozott. Az itt megszerzett tapasztalatokat felhasználva 2000 augusztusától a Nicholson International Banking and Finance csapatának senior tanácsadója, majd csapatvezetője. A cég 2001. év végi fennállásáig az üzletfejlesztés, ügyfél kapcsolattartás, a közép és felsővezető kiválasztás, interjúk lefolytatása, elbocsátási- és karrier tanácsadás, fejlesztő- és értékelő központok lebonyolítása valamint a 3 fős csapat felügyelete tartozott fő feladatai közé.

2001-2011-ig az MCL Consulting Kft. keretein belül elsősorban pénzügyi és műszaki illetve jogi jellegű specialista illetve közép- és felsővezetői megbízásokkal foglalkozott. Részt vett AC/DC-k szervezésében és lebonyolításában, outplacement projektekben megvalósításában illetve HR outsourcing projektekben. Természetesen továbbra is elsőrendű feladat maradt a már meglévő ügyfélkör ápolása – a hosszú távú, sikeres munkakapcsolat kialakítása.

2011-ben az ITL Group Kft.-hez csatlakozott, létrehozta a gazdasági tanácsadó cég új divízióját az ITL HR Solutions-t, melynek csapatvezetője, majd később szervezetfejlesztési vezetője lett.

2015. szeptemberében, az ITL Group Kft. szervezetfejlesztési vezetőjeként és coachként megbízást kapott a „Kompetenciák kvóta helyett (élethosszig tanulási program)” európai uniós projekt képviseletére Torinóban, a témában rendezett nemzetközi konferencián, amelynek célja, hogy segítsen a nőknek megtalálni a sikerhez vezető személyes kompetenciáikat é belső erőforrásaikat a sikeres vezetővé válás érdekében, megtartva ugyanakkor az egyensúlyt a munka és a magánélet között. A program keretében végzett kompetencia kérdőívekre épülő felmérések és a mélyre ásó egyéni beszélgetések eredményeit felhasználva részt vett egy uniós coaching eszköztár kidolgozásában, amely nők százait, ezreit segítheti munkahelyi és magánéleti céljaik elérésében.

Referenciák:

  • Raiffeisen Bank Zrt., Banco Popolare Zrt., Magyar Nemzeti Bank, WestLB Bank, HBO., TEVA Magyarország Zrt., Metlife Zrt., Vodafone VOCH., Invitel, Danone., Edison Trading, McDonald’s, Vajda Papír Hungária, PUPA, O-Bag Store Budapest, COIN, Zoboki –Demeter és Társai Építésziroda Kft.

Varga Andrea

Organisation Development Leader